21 Şubat 2016 Pazar

PRATİK KAKAOLU MOZAİK KEK TARİFİ

KAKAOLU MOZAİK KEK

 
Malzemeler:
*3 adet orta boy yumurta            

*1 su bardağı toz şeker
*1 subardağı sıvı yağ
*1 su bardağı tam yağlı süt
*8 yemek kaşığı dolusu un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı kakao






      







YAPILIŞI: 

* Karıştırma kabına 3 yumurtanın beyazı alınarak mikserle iyice köpürene ve krema kıvamı alana
 kadar karıştırılır. 

*Başka bir kapta yumurtaların sarıları da karıştırılarak krema kıvamını almış olan yumurtanın beyazının olduğu kaba aktarılır ve birlikte de 1 dakika karıştırılır.

*Bu karışıma şeker, süt ve sıvıyağ karışımı da ilave edilerek mikserle 2-3 dakika daha karıştırılır.
*8 yemek kaşığı un elenerek bu sıvı karışıma eklenir.Un sıvı karışım ile karıştırılmadan vanilya ve kabartma tozu da eklenerek mikserle  3-4 dakika daha karıştırılır.

*Keki pişireceğimiz kalıp sıvıyağ ile yağlanır ve kek hamurumuzun 2/3 lük kısmı kek kalıbına aktarılır.
*Kalan 1/3 oranındaki kek hamuruna 2 yemek kaşığı kakao da eklenir ve kako hamur ile iyice özleşinceye kadar karıştırılır.

* Kakaolu karışım sade kek hamurunun ortasına dökülür ve bir kaşık yardımıyla yanlardan alınan kısımlar üste getirildikten sonra yine kaşıkla çok hafif karıştırılarak ince çizgi şekiller oluşturulur.
*Turbo bir fırında 200 derecede pişirilerek servise hazır hale getirilir.


PÜFNOKTASI:                                                                                                                                    *Kek pişerken kabarma işlemi bitene kadar fırının kapağını açmayınız.Aksi halde kabarma işlemi söner ve kabarmamış, basık bir kek olur. 
       *Kekin piştiğini anlamak için kuru bir bıçak orta kısmına batırılır.Bıçak kuru çıkıyorsa kekimiz olmuş demektir.
       *Keki pişer pişmez  kalıptan çıkarmayınız.Pişer pişmez fırından çıkarın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarınız.Bu şekilde kek kendini toparlamış olur ve kalıptan daha kolay çıkar.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder