11 Şubat 2016 Perşembe

Kolay izmir Köfte Pratik Tarifi Lezzetli ve Besleyici

          Malzemeler :
                              Köfte Harcı Malzemesi:
-Yarım kilo kıyma
-1 yumurta
-1 orta boy kuru soğan soğan
-2 diş ezilmiş sarımsak
-2 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
-Yarım demet maydanoz
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çay kaşığı tuz,
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı muskat

Diğer Malzemeler:

-4 adet büyük boy patates
-2-3 adet biber
-Sıvıyağ
-2 adet domates
-1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
-2 parça yağlı kağıt
-2 su bardağı sıcak su

Yapılışı :

İzmir köftemizin malzemelerini kızartmadan , yağlı kağıt üzerinde fırında pişireceğiz. Öncelikle Tüm köfte malzemeleri bir kaba alınarak iyece yoğurulur. Ve istenilen şekil verilerek yağlı kağıt üzerine dizilir. Diğer fırın kabına yine yağlı kağıt üzerine patatesler ,elma dilimi kesilerek  ve 2 kaşık zeytinyağı ve çok az tuz ile karıştırıldıktan  sonra dizilir. Biberler de 2 parmak kalınlığında kesilerek patateslerin üzerine yerleştirilir. Her iki fırın tepsisindeki malzemeler  aynı anda  fırında pişirilir. Bir fırın tepsisine patatesler alta, üzerine de köfteler, biber ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Bir tavada  1 yemek kaşığı zeytinyağı eritilir ve domates salçası ile 1 dakika kadar kavrulur. Üzerine 2 su bardağı sıcak su eklenir. Sosumuz kaynayınca yemeğin üzerine dökülür ve fırında 30 dakika daha pişirildikten sonra izmir köftemiz yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder