28 Ocak 2016 Perşembe

Şekerpare Tatlısı Tarifi /Kolay ve Pratik Tarif

Şekerpare Tatlısı Tarifi

Malzemeler:
Şekerpare
Şerbet Malzemesi:
-4 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-Yarım limonun suyu
-2 adet limon yaprağı

Hamur Malzemesi:
-1 paket margarin (250 gr)
-3 tane yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
-2 yemek kaşığı yoğurt
-1 su bardağı irmik
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 yemek kaşığı sirke
-un

Üzeri İçin:
-Fındık

Yapılışı:
         Öncelikle soğuması için tatlımızın şerbetini yapıyoruz. Şerbet için gereken tüm malzemeleri bir tencereye koyup, ocağa koyuyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
        Tatlımızın hamurunu hazırlamak için bir yoğurma kabı alıyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini kabımıza alıyoruz ve üzerine tüm hamur malzemesini ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.Burada dikkat etmemiz gereken, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için unu azar azar ekleyerek yoğurmak. Yoğurma işlemi bitince fırın tepsisini yağlıyoruz ve ceviz büyüklüğünde hamur parçası elimize alarak hafif yassı yuvarlak şekiller yaparak tüm hamur malzemesini tepsiye diziyoruz.Şekil verme işi bittikten sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp tam ortasına bir adet fındık yerleştirip parmağımızla hafif bastırıyoruz. Önceden ısıttığımız turbo fırında 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.Bir saat kadar şerbetini çekmesini bekledikten sonra servis yapabiliriz. Misss gibi şekerparelerimiz servise hazır .

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder