Malzemeler :
Köfte Hamuru Malzemesi:
-Yarım kilo ince (köftelik) bulgur
-2 su bardağı un
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 su bardağı kaynar su
Köfte sosu malzemesi:
-5 adet sulu ve olgun domates
-2 adet kuru soğan
-1 adet sivri biber
-6 büyük diş ezilmiş sarmısak
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
-1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı :
Bulgur bir tepsiye alınır. Seçildikten sonra üzerine sıcak su eklenir ve üzeri kapatılarak 10 dk kadar dinlendirilir. Sonra yoğurma işlemine başlanır. Bir kabın içerisine normal su konur ve yoğurma işlemi sırasında elin ıslatılması için kullanılır. Bulgur yoğurulurken üzerine yumurta, salça, un ve tuz alınarak yoğurmaya başlanır. Hafif sert kıvamda bir hamur yapar gibi yoğurulur. Arada bir ellere su alınarak köfte hamuruna eklenir. Bu şekilde hamur kıvamını buluncaya kadar yoğurmaya devam edilir. Yaklaşık 15 dk yoğurduktan sonra köfte hamuru 15 dk da dinlendirilir.
Dinlenme işlemi bittikten sonra , eller hafif ıslatılarak hamurdan fındık büyüklüğünde parça kopartılır. Elde yuvarlanır, sonra parmakla hafif yassılaştırıldıktan sonra ortası çukur hale getirilir. Bu şekilde tüm hamur küçük köfte haline getirlir.Yapışmaması için köfteler tek sıra halinde tepsilere konur.Bu işlem zahmetli olduğu için yardım alınırsa daha kısa sürede köfteler yapılır.
Köfteleri haşlamak için genişçe bir tencereye en az 2 lt su koyarak kaynatıyoruz. Su kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı tuzu ve köfteleri koyarak haşlamamaya başlıyoruz. 10 dk kaynadıktan sonra köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca köfteleri bir kevgire süzüyoruz. Kaynama suyundan sos için bir çay bardağı suyu ayırıyoruz.
Köftenin sosu için bir tencereye küçük doğranmış soğan , biber ve sıvıyağı alarak kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar pembeleşince içine salçayı ekliyoruz. 2 dakika daha kavurunca üzerine kabuğu soyularak doğranmış domatesi ekliyoruz. Yaklaşık 15 dakika arada bir karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Haşlama suyundan ayırdığımız suyu da ekliyoruz. 2 dakika daha kavurduktan sonra ezilmiş sarmısakları ve baharatları ekliyoruz.5 dakika daha sosu pişirdikten sonra haşlanmış köfteleri de sosun bulunduğu tencereye alıp hepsini karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp köfteleri servis tabağına alıyoruz ve üzerini kıyılmış maydanozu da ekliyoruz. Meşhur sarmısaklı köftemiz hazır. Turşu, salata ve ayranla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
reklam
İletişim Formu
Arşivimiz
-
▼
2016
(
12
)
-
▼
Şubat
(
9
)
- PRATİK KAKAOLU MOZAİK KEK TARİFİ
- Fellah Köftesi (Adana Usulü Sarmısaklı Köfte )
- En Zahmetsiz Fırında Makarna Tarifi
- Kolay izmir Köfte Pratik Tarifi Lezzetli ve Besleyici
- Besleyici Yoğurtlu Dövmeli Yayla Çorbası Özel
- Tarçınlı Havuçlu Cevizli En Besleyici Kek Tarifi
- Farklı Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Pratik
- Lezzetli Zeytinyağlı Ispanak Tarifi
- Balkabağı Tatlısı Pratik/Kolay Tarifi
-
▼
Şubat
(
9
)
En Popüler Tarifler
- Fellah Köftesi (Adana Usulü Sarmısaklı Köfte )
- Özgün patatesli kıymalı el açması börek kömbe tarifi neffis ve kolay yapım resimli
- Adana Usulü Acılı Ezme Pratik ve Lezzetli,Sağlıklı Meze
- Şekerpare Tatlısı Tarifi /Kolay ve Pratik Tarif
- En Zahmetsiz Fırında Makarna Tarifi
- Pratik ve Lezzetli Kuru Meyveli ve Fındıklı Keke Nasıl Yapılır İlkurun Sırlarında
- PRATİK KAKAOLU MOZAİK KEK TARİFİ
- Kolay izmir Köfte Pratik Tarifi Lezzetli ve Besleyici
- İlknur'un Mutfak Sırlarına Hoş Geldiniz
- Kolay Mozaik Pasta Tarifi Pratik ve Ekonomik
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
MENÜLER
Tariflerimizle
Katkıda Bulunanlar
İlknur Özcan -
Mesude Demir -
Gülsüm Şimşek
Güngör Karakaşlı
Top 10 Listemiz
-
Malzemeler : Köfte Hamuru Malzemesi: -Yarım kilo ince (köftelik) bulgur -2 su bardağı un -1 yumurta -1 yemek kaşığı salça -1 tatlı...
-
Patatesli ve kıymalı el açması börek Patatesli ve kıymalı el açması neffis börek evde masrafsız ve oldukça kolay ,herk...
-
Adana Usulü Acılı Ezme Bu tarifin hakları tamamen "İlknur'un Mutfak Sırları" 'na aittir. Tarif tamamen özgün ve alanında ...
-
Şekerpare Tatlısı Tarifi Malzemeler: Şekerpare Şerbet Malzemesi: -4 su bardağı şeker -4 su bardağı su -Yarım limonun suyu -2 adet...
-
Malzemeler : 1 paket fırın makarna 2 adet yumurta 2.5 su bardağı tam yağlı süt 1 kase ufalanmış beyaz peynir 1 kase rendelenmiş kaşa...
-
Kuru Meyveli ve Fındıklı Keke Nasıl Yapılır Ev hanımlarının vazgeçilmez ikramı keklerdir. Bugün herkesin kolaylık...
-
KAKAOLU MOZAİK KEK Malzemeler: *3 adet orta boy yumurta *1 su bardağı toz şeker *1 subardağı sıvı yağ *1 su bardağı ...
-
Malzemeler : Köfte Harcı Malzemesi: -Yarım kilo kıyma -1 yumurta -1 orta boy kuru soğan soğan...
-
Merhaba! Sevgili mutfak dostları , yemek yemeyi seven , yemek için yaşayan herkese selam olsun. Hep birlikte , lezzetli ve kolay, prati...
-
Malzemeler: -1.5 paket petibör bisküvi -1 pakey kakaolu puding -4 su bardağı süt -Hindistan cevizi ve ceviz içi Yapıl...
0 yorum:
Yorum Gönder